Naaktfoto’s op sociale media?

Werden er foto’s/video’s van jou verspreidt waarvoor je geen toestemming gaf? Als Advocatenkantoor kunnen wij u helpen om deze foto’s te laten verwijderen en de dader aansprakelijk te stellen.
Meer info, lees onze bijdrage en contacteer ons gerust!

Naaktfoto’s verspreiden, denk na!

Sinds 1 juli 2020 kan je beter goed nadenken, wanneer je naaktfoto’s post op sociale media, beelden streamt van onbekenden via welk kanaal dan ook of pikante foto’s/video’s verstuurt via WhatsApp of sms!

Bikinifoto’s en topless foto’s kunnen vallen onder deze toepassing. Het gaat om een “Persoon die een deel van zijn lichaam laat zien dat, op grond van de huidige maatschappelijke normen en het collectieve bewustzijn van de eerbaarheid, bedekt zou zijn gebleven indien de persoon had geweten dat hij werd bespied of gefilmd zonder toestemming”

Het is trouwens niet van belang of de persoon identificeerbaar is of herkenbaar op de foto/video staat, wanneer de omstandigheden door het gebrek aan toestemming de seksuele integriteit van het slachtoffer aantast, is het voldoende.

De Wet ter bestrijding van de niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames geeft u de mogelijkheid om ook de online-spelers, zoals de acces providers ( bv Telenet, Belgacom, … ), caching-diensten ( bv Combell of op basis van CDN32 zoals Cloudflare), hosting-diensten zoals bv. sociale media waarop je naakt- en seksbeelden kan plaatsen.

Als Advocatenkantoor kunnen wij u helpen bij deze gerechtelijke procedure

Meer info : contacteer ons !